wij zijn Marco en Liesbeth Vergeer..

..en samen met onze drie kinderen Sasja, Thije en Mats, en hond Hobbes  beheren wij camping Polderflora

In 2006 hebben wij de camping overgenomen van Marco’s ouders en zijn wij begonnen met het bouwen aan ons eigen paradijsje. Om middenin de ‘drukke’ randstad een groene oase te bouwen. Waarin ruimte is voor mens, dier en plant. Waar onze gasten simpelweg kunnen genieten van een prachtige zonsondergang, een torenvalkpaar met jongen en de flora en fauna rondom onze waterpartijen. Met alle ‘comfort en gezellige drukte’ van leuke steden als Leiden, Gouda en Den Haag om de hoek.

Allebei werken wij nog een aantal dagen buiten de deur. De dagen dat wij thuis zijn, beheren wij met veel plezier onze camping en genieten we ervan om onze gasten te mogen ontvangen en hen een fijn verblijf te bezorgen. En te laten zien hoe mooi het Groene Hart en de stukjes natuur om ons heen zijn.

Natuur

Om onze dromen te realiseren, een stukje groen voor mens, dier en plant, hebben wij in 2008 drie waterpartijen aangelegd. Deze vijvers zijn omzoomd door duizenden gebiedseigen planten. Inmiddels, acht jaar jaar na de aanleg, zien we hoe de natuur zijn gang heeft kunnen gaan in onze gebiedjes. Sommige planten zijn verdwenen, anderen zijn daarvoor in de plaats gekomen. Ook zien wij ontzettend veel vogels en waterdiertjes die onze waterpartijen als thuisbasis in gebruik hebben genomen. Wij voelen het als rijkdom dat wij op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan een groene omgeving. In en om de hooiberg hebben wij verschillende nestkasten geplaatst die dankbaar worden gebruikt door torenvalken, spreeuwen en duiven. De dijk aan de westelijke oever van de vijvers is niet toegankelijk voor gasten. Hierdoor blijft er rust en veiligheid voor de iets schuwere vogels. Op de tussendijk tussen de twee vijvers, heeft imker Jan een mooi plekje voor zijn bijenkasten. Regelmatig neemt hij gasten mee naar zijn kasten en vertelt hen over het leven van zijn bijen en hun bijzondere plaats in het ecosysteem.

Duurzame idealen

Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een schonere wereld. Zo gebruiken wij in ons sanitair al jaren alleen ecologische schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn. Afval wordt gescheiden in diverse afvalstromen. Waar mogelijk wordt zoveel mogelijk afval hergebruikt. We gebruiken veel gebruikte spullen van potjes, vazen tot complete tuinsetjes om zo tot een mooie duurzame inrichting te komen. We proberen energiebesparende apparaten te gebruiken en verlichting met bewegings-melders. Ons uiteindelijke streven is om zelfvoorzienend te zijn en nog duurzamer om te gaan met water, electra en gas.

 

Hulptroepen Adfund

Naast onze ‘groene idealen, hadden wij ook sterk het gevoel nog iets meer te willen betekenen. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we zelf drie gezonde kinderen hebben, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Zo is het idee ontstaan om mensen met een beperking ook een plekje te geven op ons terrein. Wij kwamen in contact met Adfund Begeleid Werken. Een klein bedrijfje dat op een hele persoonlijke manier mensen met een beperking helpt te integreren in de maatschappij. Twee dagen per week komen zij ons helpen met allerlei klussen, van grasmaaien tot snoeien, vegen of gewoon gezellig kletsen met onze gasten. Het is voor ons mooi om te zien hoe zij opbloeien en zich heel betrokken voelen bij onze camping. Sinds een aantal jaar hebben zij ook hun eigen moes- en pluktuin achterop ons terrein. (zie voor meer informatie Adfund Begeleid werken). Groentes en fruit die met veel zorg in hun tuin wordt gekweekt, worden verkocht in de hooiberg. Overschotten brengen zij regelmatig naar de voedselbank.