wij zijn André en Jeanette

..de nieuwe beheerders van Camping Polderflora

In februari 2018 hebben wij de camping overgenomen van Marco en Liesbeth Vergeer, die Polderflora met veel passie hebben opgebouwd tot wat het nu is; een stukje groene oase midden in de ‘drukke’ Randstad. Waarin ruimte is voor mens, dier en plant. Waar onze gasten simpelweg kunnen genieten van een prachtige zonsondergang, een torenvalkpaar met jongen en de flora en fauna rondom de waterpartijen. Met alle ‘comfort en gezellige drukte’ van leuke steden als Leiden, Gouda en Den Haag om de hoek.

We kijken ernaar uit om zowel bestaande als nieuwe gasten te mogen verwelkomen en hen een fijn verblijf te bezorgen. En om te laten zien hoe mooi het Groene Hart en de stukjes natuur om ons heen zijn.

Natuur

Op de camping bevinden zich drie waterpartijen die zijn omzoomd door duizenden gebiedseigen planten. Ook zien wij ontzettend veel vogels en waterdiertjes die onze waterpartijen als thuisbasis in gebruik hebben genomen. In en om de hooiberg zijn verschillende nestkasten geplaatst die dankbaar worden gebruikt door torenvalken, spreeuwen en duiven. De dijk aan de westelijke oever van de vijvers is niet toegankelijk voor gasten. Hierdoor blijft er rust en veiligheid voor de iets schuwere vogels. Op de tussendijk tussen de twee vijvers, heeft imker Jan een mooi plekje voor zijn bijenkasten. Regelmatig neemt hij gasten mee naar zijn kasten en vertelt hen over het leven van zijn bijen en hun bijzondere plaats in het ecosysteem. Vorig jaar is op het aangrenzende perceel aan de westzijde van de camping gestart met de aanleg van een nieuw natuurgebied bestaande uit o.a. een moerasgebied en een vogelkijkmuur.  Momenteel wordt gewerkt aan de afronding van Project IJsvogel.

Duurzame idealen

Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een schonere wereld.  Zo gebruiken wij in het sanitairgebouw uitsluitend ecologische schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn. Afval wordt gescheiden in diverse afvalstromen. Waar mogelijk wordt zoveel mogelijk afval hergebruikt om zo tot een mooie duurzame inrichting te komen. We maken voornamelijk gebruik van energiebesparende apparaten en verlichting met bewegingsmelders. Ons uiteindelijke streven is om zelfvoorzienend te zijn en nog duurzamer om te gaan met water, elektra en gas.

 

Hulptroepen Adfund

Naast ‘groene idealen, hebben wij, net als de vorige beheerders, ook sterk het gevoel nog iets meer te willen betekenen. Het initiatief van Marco en Liesbeth om mensen met een beperking ook een plekje te geven op de camping, zetten wij dan ook graag voort.  Adfund Begeleid Werken is een klein bedrijfje dat op een persoonlijke manier mensen met een beperking helpt te integreren in de maatschappij. Twee dagen per week komen zij ons helpen met allerlei klussen, van grasmaaien tot snoeien, vegen of gewoon gezellig kletsen met onze gasten. Het is voor ons mooi om te zien hoe zij opbloeien en zich heel betrokken voelen bij camping. Sinds een aantal jaar hebben zij ook hun eigen moes- en pluktuin achterop het terrein. De met veel zorg gekweekte groenten en fruit, worden verkocht in de hooiberg. Overschotten brengen zij regelmatig naar de voedselbank.