’als dikste van de club is mij gevraagd om ook een voorstelrondje te doen’

Goedendag,

Mijn naam is Sara en als dikste van de club is mij gevraagd om ook een voorstelrondje te doen van de vaste bewoners van Polderflora. Ik woon samen met mijn vrienden op de dierenweide naast de hooiberg. Mijn vrienden en ik smullen en smikkelen zomers van al het lekkers dat de campinggasten in onze bak gooien. Groente-restjes, oud brood. Mijn favoriet is al het eten dat ik lekker kan slobberen, heerlijk vind ik dat… Ik zal u mijn vrienden even voorstellen:

Imke Schaap

Aqua Schaap

Regelmatig krijgen wij ook nog bezoek in ons weitje. De kippen kunnen het vaak niet laten om te komen buurten. Ze hebben een eigen hok en mogen lekker vrij op de camping rondlopen, maar nee hoor dan nog kruipen ze soms onder ons hek door. Het gras bij de buren lijkt altijd groener….Van de dames hebben wij niet veel last, maar de haan denkt graag dat hij de baas is en laat dat luidkeels horen. We laten hem maar in die waan, zo lang ze mij maar laten snurken.

Een paartje nijlganzen bezorgt ons nogal eens overlast. Zij hebben ieder voorjaar een nest in de hooiberg en vliegen daar vanaf ónze wei in en uit. En een herrie dat ze maken, maar goed. Verder heeft een torenvalken-paar ieder jaar de nestkast in de hooiberg in gebruik. Af en toe maken ze wat kabaal als ze worden aangevallen door een kraai maar dat duurt meestal niet lang. In het voorjaar komen de boerenzwaluwen weer langs, als zij een nestje maken in óns hok, dan zoeken we even een ander plekje om te slapen. Anders word ik de volgende ochtend weer wit wakker, als u begrijpt wat ik bedoel…. De enige vogels waar we echt voor uit moeten kijken, zijn wilde zwanen. Met hun jongen slapen zij vaak op ons weitje omdat zij zich bij ons veilig voelen. Maar ja, soms loopt dit nog wel eens uit op een knokpartij, dus dan maken we ons snel uit de voeten.

Verder zien we reuzeveel vogels voorbijkomen, grutto’s, kieviten, scholeksters, mussen, winterkoninkjes, meerkoeten, eenden, futen. Best gezellig dus!

Zo, nu bent u weer een beetje op de hoogte van ons leventje op de dierenwei bij Polderflora. Misschien zie ik u van de zomer nog eens met iets lekkers aan het hek!

was getekend,

Sara